over deze site


wat is scherende heren?

algemeen
Op de website scherendeheren.net wordt het concept ‘scheren van de baard’ uitgewerkt. Niet alleen foto’s van mannen die scheren, maar ook informatie rond het thema: denk hierbij o.a. aan het laatste nieuws op scheergebied en tips voor een gladde huid. De site is in opzet uniek op het internet en heeft twee hoofddoelen:
• laten zien dat het scheermoment bijzonder is
• geld genereren voor het goede doel

scheren is bijzonder
Scheren is een alledaagse bezigheid, maar toch is het een bijzonder moment. Want hoe goed je de ander ook kent, je zal niet snel zijn scheer­moment zien. Eigenlijk is scheren dus een persoonlijke, intieme activiteit. En dat is meteen de relatie met het goede doel Villa Pardoes: de persoonlijke kant van het leven.

geld voor het goede doel
Donateurs betalen jaarlijks hun toegezegde bedrag rechtstreeks aan Villa Pardoes. De organisatie van de site is slechts een intermediair en ontvangt dus zelf geen geld.

getallen
De site is opgericht in januari 2006 en sindsdien gezien door meer dan 500.000 unieke bezoekers. Per maand weten 3000 tot 4000 mensen de weg naar de site te vinden en inmiddels zijn er ruim 2000 foto's te zien van mannen die de baard scheren.

misverstand
Vaak denken mensen dat de foto's te koop zijn en dat de opbrengst naar het goede doel gaat. Dat is niet zo. Het geld voor het goede doel wordt bijeengebracht door de donateurs, die jaarlijks hun toegezegde bedrag rechtstreeks op de bankrekening van het goede doel Villa Pardoes storten. Foto's worden dus niet verkocht! Door te poseren dragen modellen bij aan de continuďteit van de website en hun foto's zijn slechts bestemd voor publicatie op deze site.

doe ook mee
Meedoen kan op verschillende manieren: poseren in de retro badkamer, zelf een fotoserie insturen, zelf een snapshot maken, de website promoten of donateur worden.


Vragen? Mail gerust naar info@scherendeheren.net.