uniek scheerboek: Gladde jongens


In een maatschappij waar alles steeds sneller moet gaan, is haastig scheren voor velen een gewoonte geworden. Maar wat blijkt? Steeds meer mannen grijpen terug naar het klassieke natscheren met het open mes. Hun aantal groeit jaar na jaar. Zij delen allen één ding: een grenzeloos enthousiasme en een passie voor die aloude menselijke handeling... scheren.

De auteurs bundelen in Gladde jongens de oude kennis van het meesterlijk goed scheren, zoals dat generaties lang van vader op zoon is doorgegeven. Stap voor stap leggen zij uit hoe het natscheren met het open mes en het krabbertje in zijn werk gaat. Uiteraard ontbreekt niet waar je terecht kunt voor alle scheeraccessoires en –benodigdheden.

Gladde jongens gaat over aandacht voor en zorgvuldig omgaan met degelijke materialen. Over de liefdevolle blik voor die heerlijke scheerborstel van puur dassenhaar. Over de charme en de geur van goede scheerzeep. Over de opperste concentratie bij het scheren en bij het strijken van het mes over de riem. Over de kleine jongen in onszelf, die vol bewondering naar een mooi mes staat te kijken.

Over de auteurs: psychotherapeut Leo De Brouwer (1953) kent alle geheimen van het open mes en geeft scheerles in groepen. Arts Peter Van Lierop (1960) weet alles over scheerborstels en krabbertjes.

Kortom: Gladde jongens is een aanrader voor alle mannen die de tijd willen nemen om zich goed te scheren.Gladde jongens, De kunst van het scheren
Leo de Brouwer en Peter Van Lierop
Co-productie juni 2007
Uitgeverij Van Halewijck & Uitgeverij Elmar
ISBN 9789085530213
164 pagina's
17 x 22 cm
niet meer leverbaar via de boekhandel

• collector's item •